Nieuws

Sportief bezoek Utrecht!

Wil u deelnemen aan een sportief bezoek aan Utrecht?  Boek dan dit heerlijke arrangement voor 2 dagen. Minimaal 2 personen (€104 p.p. ) Logeren bij Star Lodge Hotels, inbegrepen onder meer een prachtige fietstocht langs de Vecht met picknick, een heerlijk drie gangen diner bij wijn-en eet Bar Most in Leidsche Rijn, een goed ontbijt en een  stadswandeling met de  route bedacht door ‘Wendy’s Wandelingen’. Dit arrangement kunt u boeken via de website van www.starlodge.nl en te  reserveren via info@starlodge.nl . Kijk voor meer informatie ook op mijn facebookpagina, Wendy’s Wandelingen.

Zodra de corona-beperkingen het weer toelaten, kunnen we met kleine groepen (max. 6 personen) weer langs de verstilde plekjes en schilderachtige straatjes van de Utrechtse binnenstad. Na afloop kunt u genieten van koffie en thee met wat lekkers bij de Winkel van Sinkel. Zie ook het filmpje op de Linkedin pagina van Maryse François, directeur van de Winkel van Sinkel en op de facebook pagina van Wendy’s Wandelingen.

Onlangs ben ik met Maarten van Rossem op pad geweest in de Utrechtse binnenstad en hebben we gepraat over vrouwen in Utrecht! Vele woeste wijven en wijze wieven passeerden de revue. Dit is op 4-4-2019 uitgezonden door RTV Utrecht in Van Rossem Vertelt. Als u op de onderstaande link klikt, is de uitzending te zien.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1899983/van-rossem-vertelt-vrouwen-in-de-hoofdrol.html

 

Laatst heb ik deze foto toegestuurd gekregen van deze hele gezellige groep mensen!

 

 

Onverwachts konden wij met de groep de voormalige schuilkerk van de Sint-Gertrudiskapel ingaan. Een bijzonder mooi kerkje dat nu onder meer gebruikt wordt voor lezingen. Het wondermooie licht is op dit fotootje een beetje te zien.

schuilkerk

Excursie maandag 7 mei 2018:

Op 7 mei organiseer ik via de Volksuniversiteit Soest de stadswandeling ‘Utrecht Historische Binnenstad’. Aanvang: 10.00 uur bij het Verzetsmonument (het vrouwenbeeld) op het Domplein. Kosten: € 12,50 p.p.

Meer info: https://www.ideacultuur.nl/volksuniversiteit/lezingen-en-excursies/overzicht/205-wandeling-door-utrecht

Lezing woensdag 23 mei 2018:

Op woensdagavond 23 mei geef ik in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht een lezing met projectie met als titel:

‘Woeste wijven en wijze wieven. Utrechtse vrouwen, een geschiedenis’. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de Historische Vereniging Oud Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Bartholomeus Gasthuis, adres: Lange Smeestraat 40. Entree: € 5,- p.p.