Nieuws

Onlangs ben ik met Maarten van Rossem op pad geweest in de Utrechtse binnenstad en hebben we gepraat over vrouwen in Utrecht! Vele woeste wijven en wijze wieven passeerden de revue. Dit is op 4-4-2019 uitgezonden door RTV Utrecht in Van Rossem Vertelt. Als u op de onderstaande link klikt, is de uitzending te zien.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1899983/van-rossem-vertelt-vrouwen-in-de-hoofdrol.html

 

 

Onverwachts konden wij met de groep de voormalige schuilkerk van de Sint-Gertrudiskapel ingaan. Een bijzonder mooi kerkje dat nu onder meer gebruikt wordt voor lezingen. Het wondermooie licht is op dit fotootje een beetje te zien.

schuilkerk

Excursie maandag 7 mei 2018:

Op 7 mei organiseer ik via de Volksuniversiteit Soest de stadswandeling ‘Utrecht Historische Binnenstad’. Aanvang: 10.00 uur bij het Verzetsmonument (het vrouwenbeeld) op het Domplein. Kosten: € 12,50 p.p.

Meer info: https://www.ideacultuur.nl/volksuniversiteit/lezingen-en-excursies/overzicht/205-wandeling-door-utrecht

Lezing woensdag 23 mei 2018:

Op woensdagavond 23 mei geef ik in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht een lezing met projectie met als titel:

‘Woeste wijven en wijze wieven. Utrechtse vrouwen, een geschiedenis’. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de Historische Vereniging Oud Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Bartholomeus Gasthuis, adres: Lange Smeestraat 40. Entree: € 5,- p.p.