De Stadsgids

Welkom, mijn naam is Wendy de Keyzer. Ik ben cultuurhistorica en mijn interesses liggen vooral in de mentaliteits- en cultuurgeschiedenis en in de geschiedenis van de Duitse bezettingsjaren 1940-1945.

Mijn passie ligt in het tot leven brengen van het persoonlijke verhaal, dat verborgen ligt achter gevels en façades. Ik heb ruime ervaring opgedaan in het onderwijs en ben jarenlang werkzaam geweest voor het Centraal Museum in Utrecht. Momenteel werk ik tevens als gids voor de VVV/Toerisme en het evenementenbureau Puur Events, beiden in Utrecht. Daarnaast verzorg ik historische lezingen en cursussen voor onder andere de Volksuniversiteit in verschillende plaatsen. Door kennis opgediept uit archieven, literatuuronderzoek en documentaires kan ik u unieke verhalen op een geheel eigen wijze voorschotelen. Geschiedenis biedt zoveel meer dan alleen het geschreven woord.

wendy

De Vrouwen van Utrecht

Wilt u een inkijk in de geschiedenis van Vrouwen van Utrecht? Met historicus Maarten van Rossem geef ik een impressie.

De Winkel van Sinkel

In gesprek met de eigenaresse van de Winkel van Sinkel in Utrecht

Op bezoek

Wilt u bij mevrouw Schröder op bezoek? In deze documentaire van Utrechtse Wereldwonderen ben ik de rondleidster in het Rietveld Schröderhuis.